Ыстық тамақ сапасы мәселесі бойынша жүргізілген сауалнама қорытындысы
Иван Трубицын атындағы №17 ЖОББМГ-да 1-сынып білім алушыларының ата-аналарының арасында өткізілген ұйымдағы ыстық тамақ сапасы мәселесі бойынша жүргізілген сауалнама қорытындысы
Сауалнама мақсаты:Ата-аналар мен оқушылардың мектептегі тамақты ұйымдастырылуына көңілі толатындығын, мектеп асханасында тамақ дайындау сапасының қанағаттанарлық екенін анықтау.Сауалнамаға қазақ 1-сыныптың 74 ата-анасы қатысты.
Келесі нәтижелер алынды:
Ата-аналарға арналған сауалнаманың талдауы
«Мектептегі ыстық тамақпен қанағаттану»
№ | Сауалнама сұрақтары | Жауап | ||
Иә | Жоқ | Жауап беруге қиналамын | ||
1 | Мектептегі тамақтандыру жүйесіне көңіліңіз тола ма? | 100% | ||
2 | Мектепте ыстық тамақты ұйымдастыру ұтымды деп ойлайсыз ба? | 100% | ||
3 | Асхана тамағы балаңызға ұнай ма? | 100% | ||
4 | Асхананың санитарлық жағдайына көңіліңіз тола ма? | 100% | ||
5 | Мектепте тамақтануды ұйымдастыру бойынша ұсыныстарыңыз |
Қорытынды:Сауалнамаға қатысқан ата-аналардың 100% мектептегі тамақтандыру жүйесіне көңілдері толады;
Сауалнамаға қатысқан ата-аналардың 100% балаларына беріп отырған тамақтың сапасына көңілдері толады.
Сауалнама материалдарын талдау барысында мектеп асханасының 1-4 сынып білім алушыларын ыстық тамақпен қамтуы100% .
Сауалнамаға қатысқан ата-аналардың 100% -ы . мектеп асханасының тамақ даярлау кезінде балғын азық-түлікті пайдаланатынына сенімді.
Барлық ата-аналар мектеп асханасының ыстық тамақпен қамтуы дұрыс ұйымдастырылған деп есептейді. Берілетін ыстық тамақ әрқашан уақтылы,яғни таңғы ас және түскі ас кезінде беріледі. Дәмді тамақ түрлері мен тамақтағы қажетті колорияның жеткілікті екндігінде күмән жоқ.
Кестеде көрсетілген деректер ата-аналардың мектеп асханасының тамақ даярлау сапасына 100% баға беретіндігіне куә.
Мектеп қабырғасында тамақтану жөнінде комиссия құрылды.Комиссия дайындалған тамақтың сапасын жүйелі түрде қадағалайды.
Ата-аналар асхананың санитарлық жағдайына қанағаттанады. Асханада гигиена ережелері сақталады:ыдыстар нормаларға сай жуылады,санитарлық күндер өткізіледі. Асхана әрқашан таза. Ата-аналардаң 100% -ы балаларға берілетін тамақтың құрамындағы азақ-түліктің тағамдық құндылығы сақталғандығына сенімді.
Мектептің ыстық тамақпен қамтамасыз етуін ұйымдастыруын арттыру жөніндегі ата-аналардың ұсыныстары: бауырсақ пен бәліштің берілуін және жеміс-жидектердің түрлері мен мөлшерін көбейту.