«Ашық есік күні»
2023 жылдың 5 қазан күні Иван Трубицын атындағы No17 жалпы білім беретін мектеп- гимназиясының мектеп асханасында «Ашық есік күні» өтті.
Өскелең ұрпақтың амандығы ата-ана мен мемлекеттің ең басты міндеті. Салауатты өмір салты мен дұрыс тамақтану осы бағыттағы негізгі аспектілер болып табылады. Адам денсаулығының негізі мектеп жасында қалыптасады.
Мектепте тамақтандыру мәселелері бойынша ата-аналармен бірлескен қызмет қоғамдық тамақтану қызметтерінің сапасын арттыру бойынша әрқашан таныс және дәстүрлі жұмыс түрі болып табылады.
«Ата-ана бақылауы» мектеп оқушыларының ата-аналарына балаларының немен және қалай тамақтанатынын жеке тексеруге, тамақтың сапасын, тамақ беру температурасын, қызмет көрсетуді, ережелер мен ережелердің сақталуын бағалауға мүмкіндік береді.
Тексеру барысында ата-аналар тағам мәзірлерінің СанПин нормаларының талаптарына сәйкестігін, асханадағы күніге ілінетін мәзірмен астың сәйкестігін, жиектері кесілген ыдыс-аяқтың бар-жоқтығын, «Дайын аспаздық өнімдерді қабылдамау журналының» болуын тексерді. , «Асхана қызметкерлерінің денсаулығын сақтау журналы», медициналық қобдишалар, ауыз су режимін ұйымдастыру, дайындалған тағамның сапасының сақталуы қаралды. Тексеру кезінде бұзушылықтар анықталған жоқ. Асхана қызметкерлері тағамның қалай сақталатынын, пісіру процесі қалай жүретінін көрсетті.
Мектеп директоры Калкабаева А.А., директордың орынбасары Байгашева В.Т. ата-аналардың сұрақтарына жауап берді.
Ата-аналар мәзірдің қалай құрылатынын түсіндіріп беруді өтінді. Мектеп директоры СанПин-нің барлық талаптарына сәйкес тағамдардың сандық құрамы, энергетикалық және тағамдық құндылықтары, балаларға арналған витаминдер мен минералдардың мазмұны туралы ақпаратты көрсететін үлгі мәзір әзірленіп жатқанын айтты. Ата-аналар мектеп мәзіріндегі котлет, гарнирге пісірілген макарон, алма, бал, қара бидай нанының дәмін көрді. Тамақ ішуге келген білім алушылар тамақтың дәмді екенін айтты.
Асхана қызметкерлерінің жұмыс күні таңғы сағат 8-де басталады, сағат 9-да медицина қызметкері не әкімшілік өкілі келіп, дайындалған ыдыстардың сынамасын алып, үлгілерді талапқа сай қоймаға қояды (бұл үлгілер тоңазытқышта 48 сағат сақталады).